Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

«Εκείνος που περιγράφει τα κατορθώματά του, μάλλον ψεύδεται…», Τζωρτζ Όργουελ

«Εκείνος που περιγράφει τα κατορθώματά του, μάλλον ψεύδεται…», Τζωρτζ  Όργουελ

  Στη σύγχρονη κοινωνία επικρατεί, κυρίως  στον πολιτικό χώρο, η ανάγκη για αυτοπροβολή και είναι σύνηθες το φαινόμενο του να καρπώνονται κάποιοι  τα οφέλη των θετικών ενεργειών  κάποιων άλλων. Δυστυχώς η έπαρση και η αλαζονεία που επικρατεί στα άτομα που κατέχουν πολλές φορές Κυβερνητικές θέσεις, ενισχύουν  την ανάγκη της εμφανούς , αλλά  χωρίς ουσίας προβολής τους, με σκοπό την επιρροή της κοινής γνώμης.
  Αυτό που εξαίρεται και χαρακτηρίζει μία αληθινή και ειλικρινή  προσωπικότητα, είναι η μετριοπάθεια, το ήθος και ο πατριωτισμός.  Ένας ξεχωριστός άνδρας που ασχολείται με τα κοινά, φαίνεται από τη λακωνικότητα  των λόγων του και την εφαρμογή στην πράξη των λεγομένων του.
    Στις μέρες μας,  το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα παίρνει τεράστιες διαστάσεις και πολλοί είναι εκείνοι που επιδιώκουν να καρπωθούν την όποια επιτυχία στη διαχείριση του ζητήματος αυτού.  
  Οι αφανείς ήρωες του πολιτικού χώρου που αντιμετώπισαν με μεγάλη επιτυχία το έτος 2015 τις προσφυγικές – μεταναστευτικές ροές, είναι εκείνοι που δεν έγιναν τηλεοπτικοί  «αστέρες» και που κράτησαν χαμηλό προφίλ, εκτελώντας πιστά το καθήκον τους από όποια θέση κι αν κατείχαν.
 Με αφορμή την συζήτηση για την ψήφιση του νομοσχεδίου για το προσφυγικό στη Βουλή, έγινε αναφορά, για πρώτη φορά ίσως στη Βουλή, στο όνομα ενός εκ των ανθρώπων που συνέβαλε καταλυτικά το έτος 2015 στη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος.  Ο λόγος για τον κύριο Τζανέτο  Φιλιππάκο, από τη θέση του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
  Από το έτος 2016 και  με τη δημιουργία τριών (3)  Συντονιστικών Οργάνων από την πλευρά της Κυβέρνησης για τη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού, ο ρόλος  όλων των ανθρώπων που συμμετείχαν στην επιτυχημένη προσπάθεια  του έτους 2015 ( 1.200.000 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν από την Ελλάδα), περιορίστηκε και η ευθύνη μετατέθηκε σε ανώτερα ευρεία συντονιστικά όργανα, που δυστυχώς δεν έχουν καταφέρει να διαχειριστούν  ικανοποιητικά την παρουσία 50.000 προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα.

  Το παρακάτω απόσπασμα δικαιώνει τις ανωτέρω αναφορές και κάνει λόγο για την επιτυχημένη παρουσία του κυρίου Φιλιππάκου στην Κυβέρνηση, που λειτουργεί πέραν από κόμματα και πολιτικές σκοπιμότητες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου