Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Συνελήφθησαν οι Δωδεκαθεϊστικές που έβαλαν βόμβα στο άγαλμα του Παλαιολόγου στο Μυστρά!

Συνελήφθησαν οι Δωδεκαθεϊστικές που  έβαλαν βόμβα 
στο άγαλμα του Παλαιολόγου στο Μυστρά!


  Τις πρώτες πρωινές ώρες της  Παρασκευής  23 Οκτωβρίου και συγκεκριμένα στις 05.50, ένας δυνατός θόρυβος ξύπνησε τους κατοίκους της κοινότητας του Μυστρά Λακωνίας. Έντρομοι οι κάτοικοι πετάχτηκαν έξω από τα σπίτια τους. Αντιλήφθηκαν ότι επρόκειτο για αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στο αριστερό χέρι του μπρούτζινου αγάλματος του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου που βρίσκεται στην Πλατεία του Μυστρά. Στο σημείο έφθασαν άντρες της  Αστυνομίας και  περισυνέλεξαν θραύσματα ορείχαλκου και μαρμάρου που είχαν εκτιναχθεί ακόμα και σε απόσταση 25 μέτρων.

    Η έκρηξη απέκοψε τον αριστερό βραχίονα του αγάλματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη μαρμάρινη στήλη που βρίσκεται πίσω από το άγαλμα, οι δράστες έγραψαν με σπρέι «Έψιλον ευ» και είναι εμφανές ότι πρόκειται για έμβλημα της «Ομάδας  Έψιλον». Το Δελφικό Έψιλον είναι ένα αρχαιοελληνικό σύμβολο  που σχετιζόταν με τη μύηση του ανθρώπου στο φως. Παρόμοιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη και στην Τράπεζα της Ελλάδος στην Καλαμάτα. Και αυτό το χτύπημα έφερε την ίδια υπογραφή με το προηγούμενο, δηλαδή το αρχαιοελληνικό σύμβολο που ταυτίζεται με τη φημολογούμενη «Ομάδα  Ε». Και οι δύο μηχανισμοί εξερράγησαν με διαφορά δύο ωρών.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, άμεση ήταν η κινητοποίηση και το ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα και Πατριώτη μας, κ. Τζανέτου ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΥ για την εξιχνίαση των δραστών. Σε συνεργασία με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και την  Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ξεκίνησε  έρευνα για τη συλλογή στοιχείων και οπτικοακουστικού υλικού.
  Ύστερα από έρευνες, στην Ασφάλεια Καλαμάτας προσήχθησαν 5 άτομα (ένας  52χρονος από την Καλαμάτα και 4 νεαροί από τη Δράμα). Σε κατ΄ οίκον έρευνα που έγινε, ανευρέθησαν παρόμοιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, σφαίρες και όπλα, τα οποία θα χρησιμοποιούντο σε παρόμοιες βομβιστικές ενέργειες.  Από την προανάκριση αναμένεται να δοθεί εξήγηση και για τις «υπογραφές» με το Δελφικό "Ε".
  Η άμεση κινητοποίηση όλων των Υπηρεσιών της Αστυνομίας, του Γενικού Γραμματέα, κ. ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΥ και  του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ  που με εντολή του εστάλη στην Καλαμάτα και τη Λακωνία  κλιμάκιο της Αστυνομίας από την Αθήνα, για να ενισχύσει  την έρευνα και αναζήτηση των δραστών, συνέβαλε στο να εντοπιστεί έγκαιρα το αυτοκίνητο,  με το οποίο μετακινήθηκαν οι δράστες, να συλληφθούν και μάλιστα τόσο γρήγορα   και  οδήγησε στην επιτυχία της επιχείρησης αυτής.
  Θεωρούμε, κατά την κρίση μας, ότι όταν υπάρχουν άνθρωποι που εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους για την Λακωνία  εμπράκτως, ακόμα κι αν δεν θέλουν να φαίνονται, μπορούμε να αισθανόμαστε περισσότερο ασφαλείς στον ίδιο μας τον τόπο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου